KURBAN BAYRAMI MESAJI

BELEDIYE BASKANI SAİM ÇEVİK'TEN KURBAN BAYRAMI MESAJI
TAŞKESTİ BAYRAMA HAZIR
Belediyemizin yaptığı çalışmalarla Doğanın ve Termalin Kenti Taşkesti Kurban Bayramı'na hazır.
Belediye çalışanlarımızın göstermiş olduğu özveri sayesinde bu zamana kadar yapılan çalışmalarımız;çeşmelerin onarılması,spor kompleksinin yapılması,köprü ve dere ıslahı,yeni itfaiye binamız,mahallelerimize yapılan kilitli parke taşı döşeme çalışması,pazaryerine yeni yol yapımı,camilerin temizliği,demirciler çarşısı yapımı,cami şadırvanlarının onarımı,mezarlık temizleme çalışmaları,yeni açılan ortaokulumuz,ana ocağı ve çocuk bakım odası ve daha sayamadığımız çalışmalarımız sayesinde beldemizi daha güzel ve canlı hale getirmek için çalışıyoruz ve sizlerin desteği ile çalışacağız Allah'ın izniyle.
Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir.Dini bir ibadet olarak kurban ise ‘Allah’a yakın olmak için takdim edilen şey’ anlamında kullanılır. Bu anlamda kestiğimiz kurbanlar bizi Allah’a daha yakın kılmaya vesile olurlar.Kurban Bayramı, Müslümanların hem kendi aralarında hem de toplumun bütün fertleri arasında kaynaşma vesilesidir. Bu bayramda fakirler gözetilir, ihtiyaçları giderilir.Ülkemizde son günlerde yaşanılan sıkıntılı günler ve huzurumuzu bozmak isteyen mihraklara karşı Kurban Bayramı’nın ülkemizin birlik, beraberlik ve istikrarına katkı sağlamasını yüce Allah’tan temenni ediyorum.
Bu duygular içinde mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, milletimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Bu güzel bayramın gerek İslam dünyasına gerekse tüm dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Saim ÇEVİK